Workshop dedicat protecției mediului în Dobrogea și implicării studenților în activități de cercetare

Vineri, 24 noiembrie 2023, începând cu ora 9.30, la sala P 23, va avea loc un workshopul Monumentele naturii și conservarea biodiversității in Dobrogea, organizat de Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, în colaborare cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii a Academiei Române.

 

Workshop-ul este dedicat aspectelor de protecție a mediului și conservării biodiversității și a monumentelor naturii în Dobrogea.

Adresându-se in special studenților din anii I si II de la specializările Biologie, Geografie, Ecologie și protecția mediului,workshopul reunește atât nume de marcă în domeniu – prof. univ. dr. Dan Grigorescu, acad. dr. Dumitru Murariu, vicepreședinte al Academiei Române, cât și foști absolvenți, în prezent angajați în institute de cercetare sau în firme cu activitate în domeniul de mediu sau coordonatori de doctorate - întâlnirea are drept scop și oferirea de informații studenților facultății în legătură cu oportunitățile de dezvoltare a carierei după finalizarea studiilor de licență și master.

In cadrul workshopului este inclusă și o prezentare a modului în care conflictul din Ucraina influențează mediul marin, susținută de d-na Olena Marushevska, din cadrul National Marine hub, Ukraine