In Memoriam Conf. Univ. Dr. Ing. Ion Nicolescu

La începutul noului an, o veste tristă ne aduce in fața realității. Zilele trecute s-a stins din viață unul dintre profesorii care au pus umărul la dezvoltarea învățământului ingineresc universitar din Constanța. Dl. conf. univ. dr. ing. Ion Nicolescu nu mai este printre noi. Încă de la începutul anilor 1990, de la demararea învățământului universitar agricol la Universitatea Ovidius, dl. profesor a acordat sprijinul său necondiționat. Generații întregi de ingineri agronomi formați în cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole au deprins de la domnia sa tainele motoarelor de mașini agricole, au învățat cum să le folosească și să le repare. Totdeauna cu o abordare pozitivă, indiferent de context, era un interlocutor plăcut pentru oricine, de la studenții împreună cu care împărțea sala de curs, de lucrări practice sau câmpul agricol la colegii de catedră și de universitate.

A fost cel care a coordonat ani buni învățământul cu frecvență redusă în domeniul agricol, punând practic bazele a ceea ce avem acum și ce dezvoltăm în facultate și ca foarte bun specialist în domeniul său s-a impus și față de cei care aveau deja vechime în agricultura.

Prezența lui în cadrul colectivului nostru a fost un noroc pe care l-am avut și de care colegii mai tineri – unii dintre ei foști studenți ai domnului profesor au profitat din plin. Și, nu ne rămâne decât să continuăm dezvoltarea disciplinelor a căror bază a pus-o, la facultatea noastră și nu numai.

Odihnească-se în pace.