29.07.2024 - CALENDAR SESIUNE DE ADMITERE SEPTEMBRIE 2024 Sesiunea de admitere SEPTEMBRIE 2024
26.07.2024 - ANUNT IMPORTANT - Modificare calendar admitere
ANUNT IMPORTANT INMATRICULARI STUDII UNIVERSITARE DE LICENTA
ANUNT IMPORTANT INMATRICULARI STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT
Începerea programului de tip învățământ dual la FSNSA, specializarea Agricultură
Forma de învățământ: ZI Acreditat Diplomă recunoscută internațional Durata studiilor: 3 ani Număr de credite: 180
Ocupaţii (perspective la absolvire) Denumire calificare: Biologie Cod calificare: L30101001010 Ocupaţii posibile conform COR:
Absolvenţii au de asemenea posibilitatea de a urma cursuri de masterat, iar ulterior se pot înscrie la doctorat.
Important: Prin programul ERASMUS se oferă în fiecare an posibilitatea ca studenții să parcurgă un semestru de pregătire la universități partenere din Europa | Specializarea Biologie din cadrul Universităţii „Ovidius” îşi începe activitatea din anul 1961, sub titulatura de Stiinţe Naturale, înfiinţată ca facultate distinctă. Specializarea este autorizată definitiv prin Hotărârea de Guvern 294/1997. Aceasta este urmată mai ales de absolvenți ai claselor de profil din liceele din Constanța și din județele din sud-estul țării. Absolvenții pot lucra și în sistemul medical, fapt care face specializarea atractivă și pentru absolvenți ai liceelor de profil sanitar. Titlul academic obţinut la absolvirea studiilor este de licenţiat în biologie. În cadrul specializării Biologie se oferă studenților o pregătire temeinică în domeniul științelor viului, cu accent pus pe aspectele specifice Dobrogei și în special a mediului marin și costier.
Misiunea programului de studii
În cadrul specializării Biologie se oferă studenților o pregătire temeinică în domeniul științelor viului, cu accent pus pe aspectele specifice Dobrogei și în special ale mediului marin și costier.Absolvenţii specializarii se pot angaja in domenii variate, de la invatamant la reteaua sanitara si reteaua de arii protejate: profesor în învătămîntul liceal și gimnazial, biolog în reţeaua sanitară și industria alimentară, consilier, expert, referent, inspector de specialitate biolog, botanist, zoolog, bacteriolog, microbiolog, microbiologie-bacteriologie, protecția plantelor, cercetător și asistent de cercetare în biologie, botanică, zoologie, bacteriologie, microbiologie, inginerie genetică, biotehnologii, microbiologie-bacteriologie, muzeograf, ranger, custode de arii protejate şi altele în domeniu.
|